ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνάντηση του Δημάρχου Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσή, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου παραγωγών αγροτικών προϊόντων πωλητών λαϊκών αγορών Ν. Ηλείας «Η Δήμητρα» κ. Γεώργιο Κατσώλη πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 3-10-2017 στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πύργου κ. Ανδρέας Σκαρτσιάρης, η Γραμματέας του συλλόγου κα Καλοπούλου Θεοδώρα και τα μέλη Μανώλης Γεώργιος και Δρακόπουλος Διονύσιος.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Λιατσής δήλωσε ότι: «Θεωρώ λίγο άκομψο πριν αναλάβει ο νέος Πρόεδρος και το νέο Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Πύργου (Δ.Ε.Π.), να κάνω οποιαδήποτε δήλωση που να έχει σχέση με την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών. Δεν θα μπορούσα, όμως, να μην δεχτώ το Δ.Σ. των εκπροσώπων της Λαϊκής. Θέλω να πω δημόσια ότι οι λαϊκατζίδες ασκούν λειτούργημα σε μια δύσκολη εποχή, αφού προσπαθούν να προσφέρουν φθηνά προϊόντα στους συμπολίτες μας ενώ στο τέλος της Λαϊκή εξελίσσεται μια διαδικασία προσφοράς προϊόντων πέρα από τα κοινωνικά παντοπωλεία. Η πολιτική του δήμου είναι προς την κατεύθυνση της μη διατάραξης της σχέσης των λαϊκών αγορών, όμως οι λεπτομέρειες και η επιμέρους λειτουργία θα γίνουν με το νέο πρόεδρο της ΔΕΠ, όπως συνέβαινε και με τον προηγούμενο πρόεδρο κ. Δουφεξή. Θα γίνει, λοιπόν, και νέα συνάντηση με το νέο πρόεδρο και τόσο εγώ όσο και ο κ. Σκαρτσιάρης θα μπορούμε να είμαστε δίπλα στους πωλητές και τα προβλήματα τους. Στη λαϊκή διαμορφώνεται μια υγιής διαδικασία ανταγωνισμού. Άρα η λαϊκή είναι καθεστώς, θα μείνει έτσι όπως την έχουμε πάρει από τους μεγαλύτερους από εμάς, θα τη διατηρήσουμε και θα τη βελτιώσουμε.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Μικροπωλητών κ. Γιώργος Κατσώλης τόνισε ότι: «Μετά τις πρόσφατες εκλογές που είχαμε στο σωματείο μας θελήσαμε να συναντήσουμε πρώτα απ’ όλους τον Δήμαρχο. Μας δέχτηκε φιλικά και τον ευχαριστούμε, συζητήσαμε ορισμένα πράγματα, τα οποία θα ξανασυζητήσουμε με το νέο συμβούλιο της ΔΕΠ προκειμένου να δούμε και τις απόψεις του νέου Προέδρου».

Η Γραμματέας Δώρα Καλοπούλου – Κλάδη ανέφερε πως: «Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Καλό θα ήταν τις επόμενες ημέρες να συναντηθούμε και με τον κ. Βαγγόπουλο που πρόκειται να αναλάβει πρόεδρος της ΔΕΠ. Τις διαβεβαιώσεις που θέλαμε τις πήραμε από το Δήμαρχο και θέλουμε το ίδιο να γίνει και με τον κ. Βαγγόπουλο. Η λαϊκή είναι θεσμός και πρέπει να διατηρηθεί», ενώ το Μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Μανώλης δήλωσε: «Ο όρος που έχουμε για τις λαϊκές είναι να γίνονται στους δρόμους και γι’ αυτό μας διαβεβαίωσε ο κ. Λιατσής. Ευελπιστούμε και με τον νέο πρόεδρο της ΔΕΠ να έχουμε τις ίδιες απόψεις».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ